Skip to main content
Written By
De Schakel Albrandswaard

28 juli 2018, 08:10 

Expositie in bieb Hoogvliet

Oceaan

HOOGVLIET – In augustus en september is in bibliotheek Hoogvliet een nieuwe tentoonstelling te zien. Blandine van Noordt-Grauer exposeert abstracte olieverfschilderijen. Blandine is Française en woont sinds 1988 in Nederland. Als autodidact schildert zij met veel gevoel voor stijl en kleur.

Ze schildert olieverf met een paletmes, waarmee zij diepte in haar schilderijen aanbrengt en

spontaner, vrijer en verrassender kan werken. ,,Onverwachte dingen ontstaan op het doek bij het werken met een paletmes.” Blandine kiest bewust voor olieverf. Ze kan er lang mee werken, het droogt niet snel en daarbij ruikt en voelt het heerlijk. Ze brengt de kleuren op zo’n manier aan dat vanuit het midden van de duisternis het licht doorbreekt. Met deze werkwijze ontstaat een dynamiek waar bij verschillende lichtvallen het schilderij in beweging lijken.

Blandine heeft eerder in Duitsland, België, Frankrijk en Nederland geëxposeerd en haar werk in binnen- en buitenland verkocht. In de bibliotheek worden schilderijen van de laatste drie jaar tentoongesteld en kleine oliepastel schilderijen.

De expositie is tijdens de openingstijden te bezichtigen tot en met 28 september aan Rijkeeplein 2 in Hoogvliet. Zie ook www.bibliotheek.rotterdam.nl/locaties/bibliotheek-hoogvliet. Zie ook www.blandine-art.com.